Politia spaniola a anuntat vineri ca a descoperit mai mult de 316 kilograme de heroina intr-o ambarcatiune cu panze in apropiere de Barcelona, captura prezentata ca fiind "cea mai mare realizata vreodata" in Spania, relateaza AFP.

Aceasta operatiune, care a dus la arestarea a patru persoane de origine turca si a unui roman, a permis politiei sa descopere "pentru prima data" introducerea heroinei pe cale maritima in Spania, potrivit unui comunicat.

Drogurile tocmai fusesera aduse la bordul unei ambarcatiuni in portul Sitges, din apropiere de Barcelona, si urmau sa fie transportate cu o furgoneta "spre o locuinta", potrivit sursei.

Heroina a fost descoperita sub forma a 633 pachete de cate 500 de grame fiecare, iar pretul ei pe piata neagra ar fi putut depasi 54 milioane de euro.

Activitatea unuia dintre presupusii lideri ai acestei retele de traficanti era supravegheata de luni de zile. "Olandezul de origine turca" pregatea, in momentul arestarii, "o operatiune de import de heroina si era in contact cu o organizatie turca ce opera din Olanda si Turcia", potrivit politiei. El a mai facut inchisoare, fiind arestat in 1994, cand conducea o retea de trafic de droguri descoperita dupa confiscarea la Madrid a 118 kilograme de heroina.