Social 31 Iulie 2008 19:05
Copiii strazii din Romania reprezinta subiectul filmului "Pa-ra-da" si ilustreaza o anumita fatada a capitalei romanesti din anii 90. In acest an filmul a intrat in competia festivalului international de film de la Venetia, pe lista sectiunii "Orizzonti".

Filmul, regizat de Marco Pontecorvo, spune povestea lui Miloud, un clovn de strada de origine franco-algeriana, care a ajuns in capitala Romaniei din 1992, la trei ani dupa prabusirea regimului dictatorial ceausist. Aici intra in contact cu copii fugiti din orfelinate si din familii sarace care traiesc in canale si se hotaraste sa faca ceva pentru acestia, potrivit site-ului www.filmscoop.it .

Pelicula este o coproductie Italia, Franta, Romania si are durata de 1 ora si 40 de minute, iar debutul pe marile ecrane va avea loc in Italia din septembrie 2008.

In Romania exista si o fundatie cu acelasi nume, Parada, un ONG infiintat in 1996, care are ca scop sustinerea copiilor strazii, a tinerilor si a familiilor prin serviciile de integrare sociala, educativa si socio-profesionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.