Social 24 Iulie 2008 06:00
Ionut Matei, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este cercetat de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) deoarece a redus pedeapsa lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, de la noua ani inchisoare la doar doi ani, sapte luni si 17 zile, prin anularea unor probe considerate legale de catre Curtea Constitutionala.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat in urma articolelor publicate in serial de "Romania libera" sub genericul "Judecatorii Camatarilor", din care rezulta faptul ca magistratul Ionut Matei, pe atunci judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a redus pedepsele multora dintre membrii clanului Camataru, a respins despagubirile pentru victime si a dispus si scoaterea de sub sechestru a bunurilor inculpatului Ion Balint, zis Nutu Camataru. In motivele de recurs, procurorii au sustinut atunci ca instanta de judecata condusa de Matei a comis "un exces de putere" prin anularea interceptarilor convorbirilor telefonice - probele de baza ale dosarului -, considerate perfect legale de catre Curtea Constitutionala (decizia 766 din 7 noiembrie 2006). Lidia Barbulescu, presedintele CSM, ne-a declarat ca se va verifica "in ce masura se confirma faptul ca nu au fost respectate dispozitiile Curtii Constitutionale. Inspectia judiciara va controla aspectele de respectare a legalitatii de catre judecatorul Ionut Matei".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.