Social 24 Iulie 2008 01:31
Organizatorii celei de-a 38-a editii a Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia, care se va desfasura intre 18 si 24 august, promit ca vor aduce un suflu nou evenimentului, dupa cum au declarat miercuri, intr-o conferinta de presa
Obligati probabil de aspectul batranicios si prafuirea de la an la an a brand-ului Mamaia, organizatorii mizeaza anul acesta pe o infuzie de prospetime, avand in vedere ca mai bine de jumatate dintre concurenti sunt minori.
"Speram sa fie un festival extraordinar anul acesta (...), in care cel mai mult conteaza calitatea concurentilor si calitatea pieselor", a declarat Dana Dorian, PR-ul evenimentului.
"Acum putem spune ca Mamaia va veni cu un suflu nou", a adaugat Cristian Zgabercea, directorul Directiei de Cultura din cadrul Consiliului Judetean Constanta si presedintele executiv al Comisiei de organizare a festivalului. "Sunt concurenti foarte tineri - 50% dintre ei au pana in 18 ani", a mai spus acesta, referindu-se la artistii selectati pentru concursul de Interpretare (pentru cel de Creatie selectia nu a fost facuta inca).
Festivalul se va desfasura si in acest an pe scena Teatrului de Vara din Mamaia. De asemenea, organizatorii au declarat ca pentru acompanierea concurentilor de la sectiunea Interpretare se va folosi o formatie de tip big band - Orchestra Teatrului de Stat Constanta, condusa de Viorel Gavrila.
Festivalul Mamaia 2008 va oferi trei premii la sectiunea "Creatie - prime auditii", de 1.500 de euro, 1.000 de euro si 500 de euro, care se vor imparti in proportie de 60% - interpret, 20% - compozitor, 10% - textier si 10% - orchestrator.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.