Social 22 Iulie 2008 17:59
Trei persoane din Satu Mare, implicate in cazul permiselor eliberate ilegal in judetul Arges, au fost trimise in judecata pentru trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre cei trimisi in judecata a pretins suma de 22.400 de euro de la sase persoane si a primit efectiv 15.000 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionare de la Serviciul de Eliberare a Permiselor din Arges, pe care poate sa le determine sa le faciliteze obtinerea permisului de conducere.

De asemenea, barbatul i-a ajutat pe ceilalti doi, un administrator si un instructor al unei scoli de soferi din Arges, sa falsifice documente care vizau efectuarea de catre aceste persoane a cursurilor scolii de soferi, documente utilizate apoi la Serviciul de Permise Arges pentru obtinerea carnetelor de conducere.

Potrivit comunicatului, ofiterii DGA au efectuat mai multe perchezitii domiciliare si la sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale, ridicari de bunuri, inscrisuri ori valori, audieri de persoane si punere in executare a unor mandate de aducere. In urma acestor actiuni, au fost retinute cele trei persoane, iar Biroul Teritorial Satu Mare al DNA a solicitat si a obtinut mandate de arestare preventiva pentru doua dintre acestea.

Cel care a pretins banii a fost trimis in judecata, pe 11 iulie, in stare de libertate pentru trafic de influenta, in timp ce ceilalti doi vor fi judecati pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual si uz de fals.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.