Social 19 Iulie 2008 22:51
Un milion de euro, adunati in numai patru luni din contrabanda cu tigari
Nu este vorba despre un interlop oarecare, capul vreunei retele de infractori dat in urmarire generala de ani buni, ci chiar de seful Biroului Vamal Albita, Ghita Berbece. Gruparea din care facea parte acesta, caracterizata de politisti ca reprezentand „o deosebita mobilitate infractionala“, era structurata pe mai multe niveluri, ierarhia fiind data de importanta rolului pe care il avea fiecare membru in desfasurarea activitatii infractionale.

Astfel, la varf se aflau cei care se ocupau cu trimiterea tigarilor din Republica Moldova in Romania si de insotirea transportului pana la predarea acestuia catre destinatari. Nivelul urmator era format din persoanele ce comandau si plateau respectivele transporturi (acestea ocupandu-se si de identificarea locurilor, si de vanzarea pe piata neagra), in timp ce ultimul nivel era asigurat de persoanele ce se ocupau de descarcarea tigarilor si transportul pentru vanzare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.