Social 18 Iulie 2008 16:22
Ministrul Cristian David nu s-a intalnit ieri cu ministrul italian de interne Roberto Maroni, asa cum era de asteptat, motiv pentru care acesta se va intoarce in tara fara a fi discutat cu autoritatile iatliene despre problematica amprentarii romilor din Peninsula.

Realitatea TV comenteaza in direct faptul ca probabil, ministrul roman a fost evitat pentru ca acesta sa nu influenteze procesul de amprentare a nomazilor care trebuia sa inceapa astazi.

Ultima intalnire intre cei doi ministri de interne a avut loc in urma cu o saptamana, in cadrul Consiliului JAI de la Cannes, ocazie cu care ministrul Cristian David a reiterat importanta respectarii atat a normelor comunitare, cat si a drepturilor personale in aplicarea oricarui act normativ intern, subliniind importanta corelarii acestora cu o modalitate de aplicare nediscriminatorie, arata NewsIn.

Potrivit unui articol publicat in cotidianul italian La Repubblica, primul-ministru roman Calin-Popescu Tariceanu a primit de asemenea, o replica ferma din partea Ministerului de afaceri externe Italian. Potrivit publicatiei italiene, lui Tariceanu ii se reproseaza ca nu cunoaste in amanuntime legea care pemite insemnarea cetatenilor noimazi din Italia.

“Pentru guvernul roman, respectul pentru drepturile omului este o prioritate. Nu putem sa acceptam ca cetatenii romani sa fie subiect al discriminarii si al nerespectarii demnitatii umane”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, in cursul reuniunii executivului de la Bucuresti.

“In Italia sunt apreciate calitatile profesionale si umane ale majoritatii romanilor care locuiesc in aici. Dar, pe de alta parte, exista si o minoritate intre acestia care este responsabila pentru acte de violenta ce au uimit profund opinia publica italiana, iar acest tip de comportament impune masuri si controale mult mai eficiente, care nu sunt deloc bazate pe criteriul nationalitatii. Astfel, garantam siguranta tutror cetatenilor ”, a fost replica Ministerului de Afaceri Externe Italian, dupa cum arata La Repubblica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.