Social 18 Iulie 2008 13:34
Un mafiot italian, cu 18 condamnari penale in tara de origine si urmarit de catre autoritatile din Italia pentru savarsirea a sase infractiuni, a fost retinut de politistii de frontiera doljeni, in timp ce incerca sa ajunga ilegal in Grecia, impreuna cu un turc, de asemenea, urmarit international, relateaza NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei deFrontiera, italianul Angelo Monaco, in varsta de 53 de ani, este acuzat de tribunalul din Catania de "asociere de tip mafiot, evaziune si perturbare a activitatilor industriale sau comerciale", precum si pentru detinere ilegala de armament, materiale explozive, fapte cu violenta, ultraj si tentativa de omor. Insotitorul lui, turcul Zafer Yldiz, de 43 de ani, este, de asemenea, cautat de tribunalul din Catania pentru port ilegal de arme si trafic cu stupefiante.

Cei doi, conform Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, incercau sa ajunga ilegal in Grecia, iar la frontiera Romaniei au prezentat documente false.

Italianul si complicele sau de origine turca erau insotiti de o familie de cetateni italieni - doi adulti si trei minori, cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani - si calatoreau impreuna cu o autorulota marca Fiat, spre Grecia.

Din declaratiile familiei cu care acestia calatoreau, a rezultat faptul ca nu cunosteau identitatea reala a persoanelor urmarite, fiind angajati la firma lor de constructii de mai bine de trei ani. Ei intentionau sa calatoreasca in Grecia, in scop turistic.

In baza mandatelor de arestare europene transmise autoritatilor romane, ambele persoane se afla, in prezent, in stare de arest, urmand a fi predate autoritatilor italiene, prin intermediul Biroului Interpol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.