Social 12 Iulie 2008 22:46
Cand metodele naturale de contraceptie dau gres, multe femei fug la ginecolog sa faca avort. Mai nou, daca traiesc intr-o tara in care avortul este interzis, ele recurg la ajutorul Internetului, prin intermediul caruia pot cumpara medicamente ce le permit sa faca avort acasa. Aceasta metoda este folosita de femei din Irlanda de Nord, dar si din alte 70 de tari unde legislatia interzice avortul, care au apelat unul din zecile de site-uri de genul "Women on Web"
Potrivit BBC, "Women in Web" se recomanda ca fiind un serviciu medical online care ofera posibilitatea femeilor de a face de avort cu ajutorul unor pastile. La fel ca mai toate site-urile de acest gen, este destinat doar femeilor din tarile unde avortul este interzis si care declara ca au o sarcina mai mica de noua saptamani. Desi riscurile unui avort facut acasa, fara asistenta medicilor sau fara tehnologie de ultima generatie, sunt extrem de mari, multe femei si le asuma. Un studiu publicat de "British Journal of Obstetrics and Gynaecology" arata ca din 400 de cliente care au comandat aceste medicamente, 11% au avut nevoie de interventii chirurgicale de urgenta, din cauza complicatiilor aparute. In plus, 8% dintre femeile care au comandat pastile pe acest site nu le-au mai folosit de teama eventualelor complicatii. 31% dintre femeile care au recurs la acest gen de avort au povestit ca aceasta metoda a fost una dintre cele mai stresante experiente si ca acum se tem de complicatii ale viitoarelor sarcini planuite. Chiar daca metoda intreruperii sarcinii acasa poate parea simpla, medicii atrag atentia ca un avort realizat fara asistenta medicala se poate dovedi fatal pentru paciente.

Majoritatea statelor europene permit femeilor sa faca avort pana la o varsta a sarcinii de 12 saptamani. Doar una dintre tari mai interzice, si acum, avortul in orice circumstanta, aceasta fiind Malta. In Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Romania, Slovacia, Slovenia, Suedia, avortul este legal si se practica la cerere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.