Social 11 Iulie 2008 11:57
Traficul de calatori pe Dunare intre municipiul Drobeta Turnu Severin si localitatea sarbeasca Kladovo va fi reluat joi, dupa o intrerupere de 12 ani, transmite corespondentul NewsIn.
Calatoriile cu vaporul intre cele doua orase au fost intrerupte in anul 1996 din cauza razboiului din fosta Republica Iugoslava, desi tot timpul a existat infrastructura necesara pentru desfasurarea acestor curse. Punctul de Trecere a Frontierei Port Severin a fost deschis in toata aceasta perioada, fiind tranzitat de navele de pasageri si de marfa care traverseaza Dunarea.

Cursele vor fi efectuate zilnic cu nava de pasageri „Djerdap”, care apartine unei agentii de turism din Kladovo si care are o capacitate maxima de 174 de locuri. "Deocamdata, programul acestor curse este in faza de proiect, existand posibilitatea ca la sfarsit de saptamana sa se efectueze si doua curse pe zi. Cred ca pentru severineni este un lucru benefic, daca ne gandim ca multi dintre ei au rude peste Dunare”, a spus directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba.

Dupa ridicarea, in urma cu un an, a vizelor de intrare in Serbia, severinenii au prins gustul cumparaturilor la vecinii sarbi, de unde isi achizitioneaza produse electronice, electrocasnice, detergenti si unele produse alimentare la preturi mult mai avantajoase decat cele din Severin. Exact in locul unde va acosta pasagerul „Djerdap”, in Portul Kladovo, a fost deschis, zilele trecute, un supermarket de unde severinenii pot cumpara televizoare si aparate de aer conditionat mult mai ieftine decat cele romanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.