Social 9 Iulie 2008 13:23
Peste o suta de persoane implicate in organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat de la Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei sunt asteptate, marti si miercuri, la audieri de catre procurorii DNA Cluj, transmite NewsIn.

Directorul Grupului Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, Vasile Mich, a declarat ca nu este vorba despre persoane din interiorul liceului, ci de profesori si elevi din afara unitatii de invatamant pe care o conduce si anume de la Liceul particular 'George Pop de Basesti'.

"Nu au fost audiate si chemate la audieri persoane din cadrul Grupului scolar de Industrie Mica si Servicii Sighet. Sunt profesori supraveghetori si elevi de la Liceul particular 'George Pop de Basesti' care au dat examenul la Grupul scolar. Din cate stiu, acestia sunt audiati la Baia Mare si Sighetu Marmatiei”, a afirmat Vasile Mich.

De la Liceul particular Ulmeni au sustinut bacalaureatul 126 de elevi, din care 15 nu au avut note de trecere.

Oficialii DNA nu au dorit sa ofere si alte detalii despre ancheta in curs. La randul lor, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures au spus ca au pus la dispozitia procurorilor anticoruptie, luni, toate lucrarile scrise ale candidatilor de la liceul particular si ca nu mai detin alte informatii. "Toate celelalte informatii se afla la DNA. Noi nu mai avem alte elemente noi", a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Ancheta DNA a fost declansata dupa ce au aparut informatii potrivit carora profesori din comisia de examinare de la bacalaureat au obtinut 100.000 de lei de la candidati pentru a-i ajuta sa treaca examenul.
La grupul scolar de Industrie Mica si Servicii Sighet au dat bacalaureatul 446 de elevi, din care 126 proveneau de la Liceul Particular 'George Pop de Basesti', filiala Sighet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.