Social 5 Iulie 2008 11:07
Tribunalul Bucuresti a dispus astazi sa il oblige pe Naum Ciomu, in solidar cu Spitalul Panduri din Capitala, sa plateasca 500.000 de euro, daune morale, dupa ce fostul medic a taiat in trei penisul unui pacient, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina.

Tribunalul a mentinut condamnarea de un an cu suspendare pentru Naum Ciomu, insa decizia poate fi atacata cu recurs.

Doctorul Ciomu a pledat pentru lipsa discernamantului in momentul in care l-a operat pe pacientul Ion Jiga si a cerut judecatorilor sa-l achite si sa diminueze daunele morale la care a fost obligat de magistratii Judecatoriei Sectorului 5.

"Ion Jiga isi doreste sa treaca cat mai repede peste aceasta perioada, deoarece procesul dureaza de patru ani", a declarat avocatul acestuia, Mihai Olariu, la iesirea din sala de judecata, precizand ca nu cere neaparat ca doctorul sa execute o pedeapsa privativa de libertate.

Avocatul lui Ion Jiga a mai spus ca atat clientul sau, cat si fosta sotie a acestuia sunt victime ale incidentului petrecut in urma cu patru ani, dat fiind ca acestia au divortat iar Ion Jiga nu mai poate sa-si vada copilul decat cu permisiunea sotiei.

Avocatul Mihai Olariu a precizat ca daunele cerute, de 800.000 de mii de euro, ar putea fi folosite de clientul sau "pentru a remedia problema".

Pe 28 mai, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins obiectiunile pe care doctorul Ciomu a incercat sa le ridice cu privire la rezultatul expertizei comunicata instantei la termenul precedent.

Doctorul Naum Ciomu, fost medic la Spitalul Panduri, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala foarte grava, dupa ce, in 13 iulie 2004, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina, a taiat in trei penisul unui pacient. Prin sentinta din 9 ianuarie 2007 a Judecatoriei Sectorului 5, medicul a fost obligat si la plata a 125.000 euro daune morale si 9.866 lei daune materiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.