Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul-sef Adrian Burcea, a declarat ca cei doi au fost depistati in cursul zilei de miercuri, in zona localitatii Sipote, in timpul unei actiuni de combatere a migratiei ilegale. Cu ajutorul unui elicopter de la Unitatea Speciala de Aviatie MIRA au fost observate doua persoane, care intrasera in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.

Cei doi cetateni bulgari, Radoslav M. si Ivelin M., ambii de 26 de ani, au declarat ca intentionau sa ajunga in Italia, la mama lor si banuiau ca sunt dati in consemn la frontiera. In urma verificarilor efectuate cu autoritatile de frontiera bulgare a reiesit faptul ca cele doua persoane au antecedente penale si, de luna trecuta, sunt date in urmarire pentru savarsirea infractiunilor de talharie, rapire si tentativa de jaf pe teritoriul statului vecin.

La perchezitia efectuata intr-un bagaj, politistii de frontiera au descoperit un pistol calibrul 9 mm, avand seria si tipul sterse prin polizare, un cilindru metalic de aproximativ 40 cm ( posibil amortizor), o cagula neagra, suma de 200 de euro, un box metalic si mai multe cartele SIM.

Comisar sef Adrian Burcea precizeaza ca cei doi au fost prezentati la Serviciul Teritorial Constanta al DIICOT, fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, contrabanda calificata.