Social 1 Iulie 2008 12:57
Atelier 35 va fi vineri, 4 iulie, de la ora 20.00 gazda vernisajului expozitiei "Bucharest - fragments in a box" - o fresca a sunetelor si imaginilor obisnuite ale Bucurestiului - a doi tineri artisti germani, arata un comunicat al organizatorilor, potrivit NewsIn.

Fotograful german Greta Hoheisel si artistul audio Norbert Lang au petrecut un an de zile in Bucuresti pentru a studia indeaproape amalgamul constant de sunete ale orasului, franturile de conversatie prinse pe strada, fragmente de sunete produse de masini sau alte zgomote comune capitalei. Artistii au folosit patru cutii de lemn - numite "peep-boxes" - dotate cu casti audio si lentile de tip lupa pentru a capta fotografii si inregistrari audio de teren.

"Bucharest - fragments in a box" este dotat cu casti audio, pentru a asculta sunetele inconjuratoare ale orasului, pentru ca sunetul si fotografia sa se comenteze reciproc pentru a produce astfel un portret schita al Bucurestiului, perceput cu ochii si urechile unor straini.

Tot in cadrul acestui vernisaj, se va lansa si materialul "Bukarest | Bucuresti - fragmente", un catalog hibrid de expozitie care contine un caiet si un CD care reunesc fotografii, text si sunete - trei componente distincte care se comenteaza unul pe celalalt. Un alt eveniment organizat pe aceasta tema va fi workshopul "Listen to Bucharest" care va avea loc in perioada 16-18 iulie, intre orele 17.00-20.00, la Atelier 25.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.