Un studiu al Bancii Mondiale spune ca majoritatea romanilor considera Epoca de Aur mai buna pentru economie, nivel de trai, situatie politica si venituri.
Aproximativ 30% dintre romani sint multumiti de conditiile de viata, unul dintre cele mai reduse niveluri din statele din regiune, proportii mai scazute inregistrindu-se in Bulgaria si Ungaria, se arata in raportul economic periodic „UE 8+2” realizat de Banca Mondiala. Potrivit Cotidianul, aproape 40% dintre romani sint nemultumiti de conditiile de viata. De asemenea, circa 30% dintre respondentii romani considera ca, fata de 1989, conditiile din propriile gospodarii s-au imbunatatit, in timp ce 40% au o parere contrara.

Potrivit aceluiasi studiu, Evz adauga ca aproximativ 30% din populatie are o parere buna despre situatia politica actuala, comparativ cu cea existenta in urma cu 18 ani.
In ceea ce priveste multumirea populatiei referitoare la sistemul public de sanatate si la obtinerea de documente oficiale, Romania s-a clasat pe ultimul loc din cele zece tari analizate.
De asemenea, 40% dintre romani sunt multumiti de activitatea politiei rutiere, iar un procent asemanator are o parere buna despre sistemul educational.
Raportul economic trimestrial "UE 8+2" al Bancii Mondiale arata ca bulgarii si croatii au o parere proasta despre situatia economica din tarile lor. La polul opus se situeaza locuitorii din Estonia (aproape 70%) si Lituania (peste 50%).
Cel mai putin increzatori in sistemul politic local au fost respondentii din Polonia, Bulgaria si Ungaria.

Gardianul relateaza ca Peste 40% dintre romani sunt nemultumiti de conditiile de viata, iar Romania se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste multumirea populatiei legata de sistemul public de sanatate si obtinerea documentelor oficiale, se arata in raportul economic al Bancii Mondiale „UE 8+2“. Analiza releva ca cei mai nemultumiti de conditiile de viata sunt slovenii, croatii, bulgarii si estonienii. Potrivit raportului, daca 40% dintre romani sunt nemultumiti de conditiile de viata, 30% considera ca situatia economica s-a imbunatatit in ultimii 18 ani. Pe de alta parte, 60% dintre romanii intervievati sunt convinsi ca s-au descurcat mai bine decat parintii lor. De asemenea, concetatenii nostri sunt mai optimisti atunci cand vine vorba de viitorul copiilor lor, jumatate dintre acestia fiind convinsi ca propriii copii vor avea parte de o situatie mai buna in viitor. Din acest punct de vedere, Romania se afla in a doua jumatate a clasamentului, cei mai increzatori in viitorul copiilor fiind lituanienii-80%, iar cei mai pesimisti ungurii-30%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.