Editura RAO a lansat ieri albumul de fotografie “Lumea, astazi”, volum realizat de fotojurnalistii Reuters.

Dedicat celor aproximativ 250 de ziaristi ucisi, in zonele fierbinti ale globului, in primii sapte ani ai acestui mileniu. RAO lanseaza un album fotografic insolit, cu instantanee terifiante, fotografii document ale lumii in care traim. Valoarea imaginilor adunate in acest album depinde de calitatea jurnalistilor, iar cei de la Reuters sunt cei care slujesc o profesiune cu credinta si mai ales pasiune. Cartea este scrisa de ziaristi de la Reuters, ilustrata cu 534 de fotografii realizate de 227 de reporteri reprezentand 70 de nationalitati.

“Lumea, astazi” este povestea in imagini a secolului nostru, privita prin obiectiv - “lumea desfasurata in toata splendoare ei, si uneori in toata mizeria ei”, asa cum declara Ilies Campeanu, redactor sef al grupului editorial RAO, la conferinta de presa. Se spune ca “o imagine face mai mult decat o poveste”. “Trebuie sa intelegi povestea din spatele imaginii pentru a o reda cat mai sugestiv”, ne-a spus Florin Ghioca, fotoreporter, corespondent al Agentiei foto Gamma din Franta.

Bazata pe inegalabile resurse, de care dispune Reuters, cartea exploreaza noua teme majore ce ofera un bilant al intrebarilor pe care si le pun toti oamenii. Volumul trateaza “Probleme importante” (terorism, planeta, forte ale naturii, poluare, clima, epidemii in randul populatiei, migratie, globalizare), “Stiinta si tehnologie”, “Modele de credinta”, “Politica puterii”, “Razboi si conflict”, “Economia mondiala”, “Cultura in era digitala”, “Moduri de viata”, “Privind inainte, privind inapoi”. Bogdan Cristel si Mihai Barbu, doi dintre fotografii Reuters, prezenti la lansare, au povestit cum e sa fii in permanenta concurenta si perfectionare, in acest domeniu, in constanta lupta cu o lume la care putini au acces, periculoasa si aventuroasa.

Reuters, cea mai mare agentie de stiri de pe glob, transmite corespondente de 150 de ani. “Lumea, astazi” este o carte realizata de profesionisti pentru profesionisti, dar si pentru cititorii obisnuiti”, a spus domnul Campeanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.