Romania acorda ajutoare sociale de peste 7,5 miliarde lei, sub diverse forme si reglementate prin 13 acte normative, pentru mai mult de noua milioane de persoane, in conditiile in care numarul total al cotizantilor abia atinge cinci milioane, care sustin in acelasi timp si plata pensiilor, informeaza NewsIn.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, cei aproape cinci milioane de angajati din Romania vor sustine in 2008, plata indemnizatiilor si ajutoarelor sociale pentru un numar dublu de persoane, ajutoare care, insumate, se ridica la o valoare peste 7,5 miliarde de lei.

Datele statistice indica de asemenea un numar de peste 4,7 milioane angajati in luna septembrie si 4,6 milioane de pensionari platiti din bugetul asigurarilor sociale si aproape un milion de pensionari agricultori care primesc pensia din bugetul de stat.

Din datele pe care Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) le-a furnizat presei, in 2008, ministerul va asigura plata unui numar de 31 de prestatii sociale, care vor fi acordate prin intermediul unei institutii nou-create, Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale (ANPS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.