Peste jumatate din romani au ca principal domeniu de interes, in media, „divertismentul si celebritatile", potrivit ultimului Eurobaromentru. Pe locurile urmatoare se situeaza sportul, politica, economia, arta si cultura si cercetarea stiintifica.
La scara intregii Uniuni Europene, in 8 din cele 27 de state membre - in principal in Irlanda - actualitatea sportiva este cea care trezeste interesul cel mai mare. In alte opt tari, in special din randul noilor membri ai UE, tema cea mai populara o constituie "divertismentul si celebritatile". In Danemarca (62%), Olanda (53%), Germania (52%) si Estonia (45%), repondentii sunt interesati in special de politica, in timp ce in Letonia (41%) raspunsul cel mai frecvent este "arta si cultura", iar in Romania - "divertismentul si celebritatile".

Barbatii prefera politica, femeile - cultura

Din punct de vedere socio-demografic, sexul, varsta si educatia par sa determine interesul pentru subiectele de actualitate ale persoanelor chestionate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.