Social 31 Iulie 2007 10:55
Leii din Romania sunt condamnati la moarte din cauza neglijentei autoritatilor fata de gradinile zoologice aflate in paragina. Presa britanica afirma ca Romania a pierdut batalia cu standardele Uniunii Europene in domeniul ocrotirii animalelor din captivitate.

Cotidianul londonez Daily Telegraph a publicat un articol despre viitorul pecetluit al leilor prost intretinuti din cateva gradini zoologice ale Romaniei. Bella, Roman si Gypsy, trei lei de la gradina orasului bacauan Buhusi, au fost deja condamnati la moarte prin injectie letala, ei fiind refuzati de alte parcuri zoo pentru ca poarta urmele malnutritiei si a vietii mizere.

La Timisoara, alti trei lei urmeaza sa fie sacrificati deoarece custile lor nu sunt suficient de mari, asa cum cer reglementarile UE. Romania trebuie sa inchida pana la sfarsitul acestui an gradinile zoologice sub standard. Autoritatile, mai scrie ziarul britanic, recunosc ca in aceasta situatie se vor gasi sute de animale de la jumatate din cele 41 de gradini zoologice ale Romaniei. Motivul - lipsa banilor si investitiilor pentru aducerea acestor spatii la standardele Directivei Zoologice a Uniunii Europene.

Europarlamentarul britanic Robert Evans a declarat ziarului citat ca celelalte state membre ale Uniunii trebuie sa ajute Romania sa depaseasca aceasta situatie, nu numai cu fonduri, ci si cu asistenta tehnica. In prezent, o organizatie britanica pentru protectia animalelor incearca sa salveze ursii din captivitate care ar putea fi sacrificati sau vanduti ca atractie turistica.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.