Social 30 Iulie 2007 00:41
Copiii orfani dintr-o maternitate baimareana au fost subiectul unui reportaj intitulat “Copiii pierduti ai Romaniei” difuzat de CNN la sfarsitul saptamanii trecute. Materialul prezinta viata micutilor abandonati imediat dupa nastere, chiar in maternitatile tarii, devenite noile orfelinate ale Romaniei.
Jurnalistii straini spun ca din cauza saraciei romanii isi abandoneaza copiii chiar de la nastere, iar strainii nu mai au voie sa ii adopte. Prin stoparea adoptiilor internationale traficul de copii a fost oprit, dar nu a fost schimbata mentalitatea care timp de jumatate de secol i-a incurajat pe parinti sa-si lase copiii nedoriti in grija statului. Concluzia reportajului este ca Romania vrea cu adevarat sa imbunatateasca viata copiilor sai si propria imagine, dar unele organizatii sugereaza ca acum sunt abandonati la fel de multi copii ca in timpul comunismului, iar copiii inca sunt neglijati si vor mai trece decenii bune pana va fi oprita.

Autoritatile romane infirma si contesta informatiile prezentate in reportajul CNN despre copiii abandonati. Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, Mariela Neagu, sustine ca ar fi vorba de o campanie in favoarea reluarii adoptiilor internationale din Romania. “In mod sigur este vorba de presiuni legate de faptul ca in Romania adoptiile internationale sunt oprite. Oricum, in Romania sunt de doua ori mai multe familii care asteapta sa adopte un copil, decat copii abandonati”, a declarat Mariela Neagu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.