Social 27 Iulie 2007 00:12
Atena, Bucurestiul si Londra sunt cele mai nepopulare capitale din Uniunea Europeana, in opinia locuitorilor lor, se arata intr-un sondaj publicat joi si citat de Reuters si Mediafax.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat in noiembrie pentru Comisia Europeana, 70 la suta dintre respondenti au declarat ca este usor sa isi gaseasca un loc de munca in Praga, Copenhaga si Dublin.
Studiul Eurobarometru, efectuat in 75 de orase din Uniunea Europeana, precum si din Croatia si Turcia, arata ca aproximativ 90 la suta dintre persoanele care locuiesc in Copenhaga, Luxemburg si Tallinn au declarat ca sunt multumite de conditiile de trai din orasul lor.

In pofida accesului facil pe piata irlandeza a muncii, 94 la suta dintre locuitorii din Dublin au afirmat ca este dificil sa gaseasca locuinte la preturi rezonabile, insa Luxemburgul si Parisul au inregistrat rezultate mai slabe in acest sens.

Preturile locuintelor in Irlanda au crescut de peste patru ori de cand economia tarii a inceput sa se dezvolte, la sfarsitul anilor '90, si au inregistrat o scadere pentru prima data in cinci ani, in martie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.