Social 26 Iulie 2007 14:49
Peste 70 de romi din Romania care isi instalasera tabere de corturi la periferia Dublinului sau in vecinatatea orasului irlandez sunt adusi in dupa-amiaza aceasta acasa. Tot astazi sunt repatriati si alte cateva sute de romi evacuati de la periferia Romei.

Cei mai multi dintre romii expulzati de autoritatile irlandeze locuiau pe spatiile verzi de pe autostrada M50 spre Dublin, relateaza The Irish Times. Romii evacuati incepand de ieri dimineata si-au peterecut noaptea intr-un centru pentru imigranti din apropierea aeroportului din Dublin. Sapte dintre ei au ajuns deja in Romania.

Autoritatile irlandeze au fost nevoite sa duca munca de convingere cu 30 dintre romi care initial s-au opus evacuarii. Cinci dintre ei refuza in continuare sa paraseasca Irlanda, desi costurile calatoriei in Romania sunt suportate in totalitate de guvernul irlandez. Ziarele britanice relateaza de cateva saptamani despre mizeria in care traiesc romii romani care se ocupau cu cersitul.

In Italia, la operatiunea de evacuare a romilor de la periferia Romei au participat 70 de politisti italieni si zece romani, relateaza agentia de presa RGN. In momentul evacuarii, in tabara din cartierul Magliana erau doar 450 de romi din circa o mie care locuiesc acolo. Primaria Romei a anuntat ca in urmatoarele zile, tabara care se afla in apropierea autostrazii Roma-Fiumicino va fi curatata de societatea de salubritate a capitalei italiene.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.