Social 24 Iulie 2007 00:40
Ne aflam in plin sezon estival, cand tot romanul, care nu alege Bulgaria sau destinatii exotice pentru concediu, se indreapta spre litoralul romanesc. Daca in privinta conditiilor de igiena se vad imbunatatiri simtitoare fata de anul trecut, particularii avand grija ca peticul lor de plaja sa fie curat, pentru a atrage tot mai multi turisti, preturile extrem de ridicate ii sperie chiar si pe cei cu dare de mana.

Astfel, o saptamana la mare ajunge sa ne coste minimum 10 milioane de persona, in conditiile in care facem economii. Reporterii Cronicii au facut o ”vizita de lucru” pe litoral, pentru a afla la fata locului cum stau lucrurile.

Am ales statiunea Neptun ca resedinta, fiind o idee mai ieftina decat Mamaia si avand conditii de cazare si plaja mai mult decat multumitoare. O camera dubla intr-un hotel de doua stele costa 120 de lei pe noapte si are tv, baie si balcon. Deci, daca nu v-ati luat bilete prin agentie, un sejur de 6 nopti va costa minim 360 lei de persoana. La plaja, un sezlong costa intre 15 si 20 de lei pe zi.

Daca vreti sa va racoriti cu un suc pe plaja, trebuie sa veniti cu portofelul plin. Apa la jumatate costa de la 3.5 lei, sucurile de la 5 lei in sus, iar cocktail-urile, de la 15 lei. Mai ieftina este berea la pahar, 2,5 lei.

Distractiile acvatice sunt doar pentru cei care isi permit. Preturile piperate ii tin departe pe cei mai multi. 100 de lei costa 15 minute de plimbare cu sky-jetul. O tura cu banana costa 20 de lei, la fel si o ora cu hidrobicicleta. Daca vreti sa va plimbati cu vaporasul 30 de minute, veti plati 20 de lei.

In Mamaia, sezlongurile pe plajele consacrate de „fite” costa 20 de lei in timpul saptamanii si 25 de lei in week-end si trebuie sa faceti rezervare, daca nu ajungeti de dimineata la plaja.

Costinesti si Eforie sunt de departe cele mai accesibile statiuni pentru bugetele mici. Aici gasiti camere la 2 stele, la pretul de 100 de lei, si sezlonguri, la 10 lei. Pana si preturile la terase si restaurante sunt mai accesibile, numai ca statiunile sunt supraaglomerate.

Distractiile nocturne pe litoral costa cam la fel ca si in Capitala. Majoritatea cluburilor impun consumatie obligatorie de la 15 lei de persoana, dar, spre deosebire de Bucuresti, sunt mult mai aerisite, foarte multi fiind cei care prefera alternativa teraselor pana la ore tarzii.

Amatorii de spectacole la teatrele de vara vor plati 15 lei biletul, indiferent de statiune.

Daca vreti sa va plimbati dintr-o statiune in alta si nu aveti masina, exista microbuzele ce fac legatura intre Constanta si Mangalia, iar pretul unui bilet este de 6 lei. Daca mergeti cu copiii in parcul de distractii, fie ca este vorba de Saturn, Eforie sau Mamaia, veti plati intre 3 si 5 lei pentru fiecare placere a micutilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.