Vineri, 27 iulie, ora 12.00 - documentarul O zi din viata lui Andrei Arsenevitch (Franta, 2000), scenariul si regia Chris Marker.

Duminica, 29 iulie, ora 15.00 - documentarul 37 Uses For A Dead Sheep (Marea Britanie, 2006), scenariul si regia Ben Hopkins.

Sectiunea de cinema a festivalului, intitulata Best of Film Festivals, va debuta cu filmul lui Alexandru Solomon "Marele jaf comunist", si se va incheia cu filmul lui Cristian Nemescu premiat la Cannes 2007, "California dreamin' (nesfarsit)".

In program vor rula si documentarul "O zi din viata lui Andrei Arsenevitch", un omagiu adus lui Andrei Tarkovski, din programul B-Est, "Irina Palm" ce a rulat la TIFF, "Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala, din programul Astra, dar si filme ce nu au rulat in festivaluri, precum "Labirintul lui Pan" sau "Borat".

Festivalul Peninsula, care incepe miercuri, aduce la Targu Mures peste 100 de trupe si artisti din Romania si din strainatate. Printre invitatii straini se numara Gogol Bordello (SUA), sau DJ-ul Tom Novy (Germania), potrivi site-ul festivalului.

Vor urca pe scena si Directia 5, Iris, Hara, Loredana, Parazitii, Phoenix, Shukar Collective, care vor lansa si un nou album, Trupa Veche sau Vama, dar si moldovenii de la Zdob si Zdub.