Social 23 Iulie 2007 00:15
Elevii si studentii mai au doua saptamini la dispozitie pentru a-si depune CV-ul online la Tirgul de Vara organizat de compania Neogen.
3 august este data-limita pina la care tinerii isi pot depune candidaturile pentru unul dintre cele trei domenii, part-time, practica sau voluntariat, disponibile la Tirgul de Vara organizat de Neogen. Cele 256 de companii inscrise online ofera salarii intre 600 de lei si 500 de euro pentru elevii si studentii selectati in pozitii de intrare. In cazul stagiilor de practica, unele companii ofera bani, altele nu, asa cum este si cazul voluntariatului. Insa angajatorii ofera alte beneficii in loc de salariu, cum ar fi transportul sau cazarea gratuite.

„Practica de obicei nu se plateste. Exista insa companii mari ce asigura cazare studentilor care fac practica si chiar ii si remunereaza, ori modic - cu salariul minim pe economie, ori cu sume mai consistente (de citeva sute de euro). Activitatile de voluntariat nu sint platite, insa sint posibile unele facilitati - cum ar fi decontarea cheltuielilor de transport in comun“, explica Ana Raluca Barbuneanu, manager de dezvoltare la Neogen. In ceea ce priveste joburile platite, aceasta spune ca „discrepantele sint foarte mari, in functie de domeniu si de oras. Un student se poate angaja in afara Capitalei pe un post care nu necesita studii superioare si cu 600 de lei, insa salariul de intrare poate ajunge si la peste 500 de euro”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.