Social 19 Iulie 2007 00:23
La 28 de ani, Luca Dinulescu cistiga 4.000 de euro pentru ca scrie scenarii. Acum lucreaza la Breaza, impreuna cu tatal sau, Denis Dinulescu, scriitor, la scenariul urmatorului lungmetraj, „Conte Verde“.
Tema filmului trateaza povestea nationalei de fotbal a Romaniei la primul campionat mondial de fotbal din lume, din Uruguay, 1930, si meciul fabulos sustinut de Romania contra Perului la acest campionat. Ca subteme, scenariul contine povestea capitanului de pe vasul transatlantic Conte Verde, vas care chiar a existat, echipa Romaniei care a fost pe el, si - ca un arc peste timp - povestea nationalei Romaniei de azi, poate cu Mutu, Chivu si Contra protagonisti in film. Finantarea pe care cei doi Dinulesti au obtinut-o de la CNC pentru lungmetraj este de 8.000 de euro.

Americanii, adauga el, gindesc mult, mult mai simplu decit europenii in privinta cinemaului. Merg direct la tinta, in mod logic, fara complicatii inutile. „Pur si simplu aplica metoda cauza-efect in toate filmele lor mari, metoda infailibila ce tine de citiva pasi obligatorii in structura narativa, pe care daca ii respecti nu ai cum sa gresesti; si lipsit de chemare pentru scenaristica sa fii si tot nu gresesti“, ofera Dinulescu cheia scenariului perfect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.