Social 18 Iulie 2007 00:00
Italienii vor sa scape de cersetorii si hotii romani

Autoritatile de la Roma pun in practica directiva europeana care legifereaza accesul si controlul cetatenilor UE

Pe fondul valului de crime si furturi comise de imigrantii romani, autoritatile italiene au anuntat punerea in practica a directivei europene care legifereaza accesul si controlul cetatenilor UE. Masura ii vizeaza in special pe cetatenii romani aflati ilegal in Italia.

Romanii din Italia au la dispozitie trei luni pentru a-si reglementa situatia, in caz contrar riscand expulzarea prin aplicarea directivei europene care legifereaza accesul si controlul cetatenilor Uniunii Europene, relateaza "Corriere della Sera".

Initiativa a fost preluata de orasul Milano, unde ieri a avut loc la sediul politiei reuniunea ceruta de primarie, pentru a stabili modalitatile aplicarii directivei europene.

Problema ii priveste mai ales pe romanii care, in primele sase luni ale acestui an, de cand Romania si Bulgaria au aderat la UE, au ajuns in fruntea clasificarilor de solicitare a rezidentei si ca numar de inscrisi in Registrul starii civile. Datele furnizate de guvernul de la Roma arata ca o treime din cetatenii UE stabiliti in Milano provin din Romania, iar numarul lor se va dubla, pentru ca numeroase dosare sunt in curs de solutionare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.