Social 18 Iulie 2007 12:50
Ministerul Transporturilor a impus, incepand de astazi, restrictii de circulatie pentru masinile de mare tonaj pe drumurile nationale din 25 de judete, iar pe calea ferata se va reduce viteza de circulatie trenurilor de marfa si calatori in medie cu 20-30 km/h fata de viteza normala, informeaza NewsIn.

Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mare de 7,5 tone nu vor putea sa circule pe drumurile nationale intre 11.00 si 20.00. Restrictiile se vor aplica pe drumurile nationale de pe raza judetelor Arad, Timis, Hunedoara, Caras - Severin, Bihor, Salaj, Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Braila, Ialomita, Ilfov, Vrancea, Galati, Bacau si Vaslui.

Exceptie vor face transporturile de animale vii, de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehicule care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanti, de marfuri sub temperatura controlata, pentru tractari vehicule avariate si transporturile cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat. Masura va fi dusa la indeplinire de echipe mixte formate din reprezentantii CNADNR si ai Politiei Rutiere.
De asemenea, in perioadele caniculare, din cauza temperaturilor foarte ridicate in aer si sina, se va reduce viteza de circulatie a trenurilor de marfa si calatori in medie cu 20-30 km/h fata de viteza stabilita prin graficul de circulatie. "Masura de reducere a vitezelor stabilite prin graficul de circulatie se aplica din considerente de siguranta circulatie si are in vedere protectia calatorilor si a marfurilor transportate, lucru care este in permanenta in atentia personalului CFR", se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn, de compania CFR. Din cauza reducerii vitezei de circulatie, mai multe trenuri de calatori vor avea intarzieri fata de orarul stabilit initial.

Restrictiile vor fi ridicate imediat ce temperaturile vor intra in normal.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare meteorologica cod portocaliu, pentru zilele de 19 si 20 iulie, precizand ca in noua judete din sudul si sud-vestul tarii si in municipiul Bucuresti temperatura aerului va urca pana la 40 de grade. Potrivit ANM, in zilele de 19 si 20 iulie, in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temperatura aerului va urca pana la valori de 39-40 grade.

ANM a emis o atentionare meteorologica cod galben, precizand ca, in intervalul 17-22 iulie, vremea va deveni excesiv de calda in toata tara. Astfel, marti, 17 iulie, si miercuri, 18 iulie, in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si in sudul si estul Moldovei, temperatura aerului va urca pana la 36-38 de grade. Mai mult, in zilele de 19, 20, 21 si 22 iulie, vremea va fi caniculara in aproape toata tara, cu valori care vor depasi frecvent 35-36 de grade. In acest interval, indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.