O invazie de paianjeni din specia “Vaduva Neagra” a fost semnalata in zona plajei dintre Agigea si Eforie, potrivit directorului Statiei de Biologie Marina Agigea, Gheorghe Mustata. El spune ca este vorba despre cel putin 200 de exemplare in aceasta zona. Paianjenii au fost observati de un cercetator care se afla in practica cu studentii.

“'Vaduva Neagra>> este o specie de paianjeni care se gaseste in special in desert, foarte periculoasa pentru copii si cardiaci”, spune Mustata, care precizeaza ca le va semnala specialistilor de mediu situatia, pentru a lua masuri de protejare a populatiei.

Specialistul explica insa ca fenomenul a putut fi favorizat de iarna foarte calda, dar si de seceta din ultima perioada care a favorizat inmultirea speciei. El precizeaza ca paianjenul “Vaduva Neagra” este de obicei prezent in zona Marii Negre, dar in exemplare mult mai rare, iar exemplarele descoperite acum sint la maturitate.

Gheorghe Mustata a mai spus ca toate plajele litoralului trebuie verificate, pentru ca exista posibilitatea ca acest paianjen sa fie prezent si in alte zone.