Social 7 Iulie 2007 14:05
Ministerul Mediului vrea sa oblige autoritatile locale sa infiinteze piste pentru biciclisti. Un pas inainte, spune Attila Korodi, pentru reducerea poluarii, mai ales ca trei sferturi dintre noxe din orase sunt emise de masini.

Bucuresti si judetele Ilfov si Timis sunt in topul regiunilor in care poluarea din trafic este cea mai mare. Autostrazile de care este legata Capitala au facut ca traficul sa creasca foarte mult si odata cu el si poluarea. Pentru Timis si Bihor, traficul sporit de la frontiera a insemnat si el cresterea emisiilor de dioxid de carbon.

Turistii care au mers la mare si la munte au adus si ei un plus la noxele emise de propriile masini. Bicicleta este practic cel mai nepoluant mijloc de transport, numai ca in Romania pistele pentru biciclisti sunt un vis frumos. Ministerul Mediului vrea sa oblige prin lege autoritatile locale sa infiinteze astfel de facilitati.

Cum bicicleta nu tine la drum lung, ministrul Mediului are o alta recomandare: “Daca mergeti la drum lung sa alegeti trenul, este solutia cea mai buna”. Dintre toate mijloacele de transport, avionul este cel mai poluant. Un singur zbor dus-intors Londra - New York genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon ca si incalzirea unei locuinte de la noi timp de un an.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.