Break-ul MCV este a doua versiune de Logan care va beneficia de alimentare cu GPL, dupa ce pe 5 iunie a fost lansata berlina cu GPL, pentru care productia zilnica este de 30 de unitati. Reprezentantii Dacia au spus ca au primit 400 de comenzi pentru Logan berlina cu GPL in prima luna.

Dacia a decis sa lanseze Logan cu GPL, deoarece a observat o cerere tot mai mare pentru astfel de masini, pe fondul cresterii pretului benzinei.

Emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina, iar GPL este un combustibil cu 50% mai ieftin decat benzina. Cele doua versiuni Logan berlina cu GPL, lansate in iunie, sunt comercializate la preturile de 8.000 euro (Preference 1.4 MPI), respectiv 8.800 euro (Laureate 1.4 MPI).

Instalatia specifica alimentarii cu GPL este furnizata si montata in proces industrial de compania italiana Landi Renzo - lider mondial in productia de sisteme alternative de propulsie cu GPL si gaz natural. Logan berlina cu GPL are, conform datelor furnizate de producator, o autonomie de 1.500 de kilometri.