Social 6 Iulie 2007 23:52
Epopeea himalayana a alpinistilor Alex Gavan si Andrei Nan a intrat in saptamina a treia. In doua luni ii asteapta doua virfuri din categoria optmiarilor.
Pe 12 iunie, montaniardul si fotograful Alex Gavan a pornit intr-o noua expeditie la peste 8.000 de metri altitudine, alaturi de alpinistul Andrei Nan, originar din Miercurea-Ciuc. Cei doi incearca un unicat in alpinismul romanesc: escaladarea intr-o singura expeditie a doua virfuri de peste 8.000 de metri din Karakorum-Himalaya: Gasherbrum 1, de 8.068 de metri, in premiera romaneasca, si Gasherbrum 2, inalt de 8.035 de metri. Totul se face fara serpasi si fara masti de oxigen.

Alex si Andrei au inceput de ceva vreme aclimatizarea. Joi, dupa noua ore de drum pe ghetari, cei doi si-au proptit corturile la 5.700 de metri. O singura noapte de odihna ii despartea de o noua ascensiune ceva mai dificila, spre tabara pe care o vor instala la 6.400 de metri. Avalansele si alternanta temperaturilor extreme, de la minus la plus 40 de grade, sint deocamdata singurii lor dusmani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.