Social 27 Iunie 2007 02:20
Juriul editiei 2007 a Festivalului International de Teatru ATELIER, care s-a desfasurat la Baia Mare, cu participarea unor trupe din Elvetia, Franta, Japonia, Canada, Singapore, Republica Moldova si Romania a acordat Marele Premiu spectacolului 'Istoria comica a doctorului Faust', montat de Victor Ioan Frunza pe scena teatrului baimarean.

Premiul pentru cel mai bun regizor a revenit lui Mihai Fusu, pentru 'Povesti de familie'- productie a Teatrului National Mihai Eminescu din Chisinau.

Premiul pentru cel mai bun actor -ex-aequo- l-au primit George Costin pentru rolul Faust tanar, din spectacolul 'Istoria comica a doctorului Faust' si Richard Balint pentru rolul Mefisto din acelasi spectacol.

Premiul pentru cea mai buna actrita (ex-aequo) a fost oferit Snejanei Puica pentru rolul Nadejna din 'Povesti de familie' - Teatrul National din Chisinau si Elenei Purea pentru rolul din 'Monoloagele vaginului' - o productie a Teatrului 'Ariel Underground' din Targu-Mures.

Premiul pentru cea mai buna scenografie i-a revenit Adrianei Grand pentru 'Scaunele' - Teatrul German de Stat din Timisoara si 'Visul unei nopti de vara' - Teatrul 'Maria Filotti' din Braila.

Premiul special al juriului a fost decernat spectacolului 'Ubu cocotat pe masa' - Theatre de la PIRE ESPECE din Quebec (Canada).

Spectacolul ;Istoria comica a doctorului Faust', care a adunat cele mai multe premii, a fost montat de Victor Ioan Frunza pe un scenariu propriu, pentru elaborarea caruia s-au comparat peste 1.600 de pagini de text: Goethe, Marlow, Paul Valery, Alfred Jarry etc. Cu acest spectacol a debutat editia a XV-a a festivalului, iar succesul la public a fost mare. Actorii, indrumati de directorul de scena Victor Ioan Frunza, au jucat memorabil.

In festival a fost remarcata personalitatea lui Victor Ioan Frunza, dar si activitatea unui teatru independent - intitulat Teatru de Garaj si Curte 'Aualeu' din Timisoara. Publicul a putut vedea, astfel, alte doua spectacole in viziunea directorului de scena Victor Ioan Frunza: 'Scaunele' de Eugen Ionescu si 'Visul unei nopti de vara' de Shakespeare .


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.