"Muzici si traditii in Cismigiu" s-a sfarsit de sarbatoarea Sanzienelor

Ieri s-a incheiat prima editie a Festivalului national de folclor "Muzici si traditii in Cismigiu", care a adus la Bucuresti aproape 30 de fanfare, tarafuri si ansambluri, inclusiv ale minoritatilor, peste 40 de mesteri populari si specialitati gastronomice traditionale. Manifestarea, premergatoare anului 2008, "Anul Interculturalitatii", le-a propus bucurestenilor o (re)descoperire a traditiilor si obiceiurilor culturale din satul romanesc. Festivalul, care durat trei zile, a fost organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare si Directia de Cultura, cu sprijinul ArCuB si al Centrului Cultural Mogosoaia.

Prima editie a Festivalului national de folclor "Muzici si traditii in Cismigiu" s-a deschis vineri cu o parada a portului popular din toate zonele tarii. Aproape 400 de oameni imbracati in costume populare au strabatut Bucurestiul pe traseul Piata Amzei - str. Christian Tell - Calea Victoriei - Aleea Kretulescu - Piata Walter Maracineanu - Parcul Cismigiu.

Pana ieri, in duminica Sanzienelor, Cismigiul s-a transformat intr-o "tabara" a mesterilor populari si a muzicii traditionale. Pe scena amenajata pe malul lacului au venit grupuri precum dubasii din Feregi, ceterasii din Ceaus-Mures (experti ai tuturor muzicilor de pe Tarnave: romanesti, unguresti, tiganesti si sasesti), grupul Iza din Maramures si banda fratilor Pasca din Carei, fratii Lucan (care au cantat alaturi de Goran Bregovici in Italia, iar apoi au participat la concertul "Odiseea Pacii" al lui Emir Kusturica) sau heghedusii din Bihor, care au venit cu "higheghea" - o vioara neobisnuita, ce foloseste ca rezonator o palnie metalica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.