Plasturele contraceptiv se aplica pe fese sau pe abdomen si in decursul unei saptamani asigura o combinatie de estrogen si de progesteron. Modul de folosire este simplu. Acesta se schimba o data pe saptamana, trei saptamani la rand, in aceeasi zi. In a patra saptamana nu se foloseste plasturele.

Cat despre efectele secundare pot aparea la unele femei, in prima perioada de folosire. De regula, acestea dispar dupa primele 12 saptamani de utilizare. Efectele secundare includ sangerari intre menstre, dureri de cap si sani durerosi. Totusi, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a lansat un semnal de alarma privind folosirea plasturilor. FDA sustine ca plasturii elibereaza o cantitate mai mare de estrogeni comparativ cu pilula si din aceasta cauza sporesc riscul formarii de cheaguri de sange. Folosite in mod corespunzator, pot fi eficiente in proportie de 99 la suta. Este rezistent la apa si nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Andreea Anghel


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.