La granita dintre judetele Covasna si Brasov, intr-un satuc, traiesc oficial, intr-o casa cu doar doua camere, 600 de suflete! De fapt, satul nu are nume. Este o localitate... fantoma. Locuitorii acestui sat fara nume, demn de Cartea Recordurilor, au buletin de Arini, sat din judetul Brasov, apartinand comunei Maierus. Asadar, record unic in lume: intr-o casa locuiesc - conform actelor eliberate - peste 600 de oameni!

In Valea Corlatului, la granita dintre judetele Covasna si Brasov, intr-o casa cu doua camere, str. Arini nr. 104, traiesc oficial aproximativ 600 de rromi. Acestia sunt ai Brasovului, terenul unde stau este al Covasnei. Si pentru ca Brasovul ar dori sa scape de acesti rromi, iar Covasna nu se grabeste sa ii primeasca cu bratele deschise, ei au ajuns sa fie ai nimanui. Majoritatea dintre ei, copii si tineri, nu au nici macar carti de identitate, iar nou-nascutii nu au sanse sa primeasca certificate de nastere.

Acesti oameni nu lucreaza nicaieri, nu primesc ajutoare sociale, alocatii sau indemnizatii pentru cresterea copilului si nici macar nu-si pot ridica cei 200 de euro de la stat, oferiti in urma casatoriei, deoarece Primaria Maierus (Brasov) a anulat buletinele femeilor proaspat casatorite si nu le elibereaza adeverinte pentru scoaterea unor noi acte de identitate. Rromii sustin ca Primaria din Maierus refuza sa le elibereze copiilor care au implinit 14 ani carti de identitate sau adeverinte, lucru care atrage dupa sine imposibilitatea de a-si ridica ajutoarele sociale. Acestia se plang ca nimeni nu ii vrea, ca nu au dispensar sau macar un asistent care sa vina sa le faca injectii si ca ar dori si ei sa-si aleaga propriul primar, care sa-i reprezinte si sa le conduca comuna, asa cum trebuie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.