Multa lume buna, joi seara, la premiera de gala a filmului „Ticalosii”, realizat de Serban Marinescu, dupa romanul lui Dinu Sararu, „Ciocoii noi cu bodyguard”.

La finele proiectiei, ropote de aplauze au rasplatit realizatorii si exceptionala echipa de actori. Filmul se afla deja pe marile ecrane si grabiti-va sa-l vizionati ca, altfel, nici nu stiti ce pierdeti!

Minute in sir au durat aplauzele la finalul premierei oficiale a filmului "Ticalosii", joi seara, la Cinema Studio. Un public numeros s-a bucurat de prima vizionare a peliculei alaturi de realizatori si invitati, multi spectatori, din cauza ca sala a fost arhiplina, urmarind proiectia in picioare. Dupa cum stiti, filmul, inspirat de romanul lui Dinu Sararu "Ciocoii noi cu bodyguard", denunta viata politica romaneasca, si a starnit dispute aprinse in randul societatii civile. Printre personalitatile prezente la eveniment, pe langa realizatori - regizorul Serban Marinescu, scriitorul Dinu Sararu, producatorul Mihai Orasanu, directorul de imagine Dan Alexandru, actorii Stefan Iordache, Dorel Visan, Mircea Diaconu, Razvan Vasilescu, Vali Popescu - s-au aflat Cristian Tantareanu, Radu Varia, Gheorghe Preda, Dan Capatos, Jojo, Gabriel Cotabita, Daniel Iordachioaie, Grid Modorcea, Doina Ghitescu s.a. Reactiile primite de pelicula din partea primilor spectatori platitori (pentru ca "Ticalosii" ruleaza acum pe marile ecrane din Bucuresti si din tara) vorbesc de la sine: la final, aproximativ 10 minute de aplauze. Au urcat pe scena, in fata marelui public, cativa din cei mai buni actori romani, care si-au dat intalnire in "Ticalosii", realizand, si din acest punct de vedere, un veritabil eveniment cinematografic. Invitati pe scena de cineast, Iordache, Visan, Diaconu &Co.
si-au primit recunoasterea spectatorilor prezenti la premiera.

Serban Marinescu si-a prezentat distributia cu functiile actorilor din film, precizand: "Primul-ministru lipseste, aflandu-se in strainatate (Horatiu Malaele - n.r.)…". Extrem de emotionat, Razvan Vasilescu nu a dorit sa urce pe scena, iar scriitorul Dinu Sararu a preferat sa ramana in sala, rezervandu-si locul pe care il detine romancierul. Tinutele de seara au fost preferate de unele doamne, iar costumul cu cravata a dat tonul in vestimentatia barbateasca. Dorel Visan a purtat o camasa deosebita: alba, cu broderie, pe care, ne-a spus, a adus-o special pentru premiera tocmai din India, acolo unde a purtat discutii, in urma cu o saptamana, pentru un alt proiect cinematografic important. Politicienii de marca n-au onorat cu prezenta gala, rolul lor fiind luat de cativa consilieri. Insa, se pare, o mare parte din personalitatile importante ale vietii noastre politice, atat de la putere, cat si din opozitie, au vazut deja filmul. (Veti putea vedea opiniile unora dintre ei duminica, la emisiunea lui Mihai Tatulici de la Realitatea Tv.) Va prezentam in continuare cateva pareri luate la cald, in randul realizatorilor si al spectatorilor, dupa prima vizionare a "Ticalosilor".

Dinu Sararu, scriitor

"Reactia publicului a fost o reactie sincera, a unui public inca nepregatit cu o asemenea confruntare lucida sau, mai bine spus, reactia unui public luat prin surprindere de cruzimea adevarurilor si de franchetea denuntului de libertate a artistilor, in opera lor de martori care se si racoresc in acelasi timp, spunand adevarul."

Serban Marinescu, regizor si scenarist

"In primul rand, ma intereseaza reactia publicului tanar. Ea sper sa fie profund sincera. Eu am facut acest film, fara sa-mi tradez constiinta."

Stefan Iordache, actor

"Ma astept ca spectatorii sa vina sa vada filmul si sa traga concluziile."

Mircea Diaconu

"A fost ca in vremurile bune, am resimtit caldura publicului, care ne-a ajutat si in vremurile grele prin care am tot trecut si, pana la urma, cred ca a fost o demonstratie de profesionalism din partea tuturor.
Sper ca vom mai avea ceva de spus, desi lumea pare ca nu mai are nevoie de noi."

Gheorghe Preda, regizor

"Un film politic interesant, din punctul de vedere al faunei umane, care misuna in Romania peste tot."

Corina Anghel, inginer

"Trebuia (sau trebuie) facut serial. Subiectul este atat de generos, inepuizabil. Un serial in care sa se poata nuanta conflictele, desfasurarea si, in mod special, determinarile."


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.