Copiii care isi petrec mult timp in fata televizorului sint supusi unor riscuri de sanatate mai mari decit se credea.

Privitul la televizor prezinta pentru copii un risc cu mult mai mare decit s-a estimat pina in prezent, deoarece creste probabilitatea aparitiei deficientelor vizuale, a obezitatii, a autismului sau de instalare a pubertatii premature, potrivit unui studiu citat de AFP.

Tulburari de somn

Cercetarea, ale carei rezultate au fost publicate in jurnalul stiintific "Biologist", atrage atentia ca diminuarea timpului petrecut de copii in fata televizorului ar trebui sa constituie o prioritate. Studiul a demonstrat ca televizorul opreste producerea melatoninei, un hormon produs de hipofiza, secretat in special noaptea, despre care se spune ca determina un somn odihnitor si ca ajuta la regenerarea organismului.

Acesta afecteaza ciclul somnului, sistemul imunitar si debutul pubertatii. Pierderea melatoninei poate fi un motiv pentru unele fete de a ajunge la pubertate mult mai devreme decit se intimpla in anii ‘50, potrivit psihologului Aric Sigman, care a adaugat ca este mult crescut si riscul de dezvoltare a cancerului.

Doua ore pe zi

Studiul avanseaza ideea ca prea mult timp petrecut in fata televizorului in copilarie creste riscul aparitiei autismului, a deficientelor vizuale si a obezitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.