Dupa Tudor Giurgiu, Catalin Mitulescu si Corneliu Porumboiu, Radu Muntean este cel de-al patrulea regizor tanar, apreciat in acest an peste hotare, care lanseaza pariul cu spectatorii de film din Romania. Pana acum, filmul sau "Hartia va fi albastra", al doilea lungmetraj din cariera, a participat la Locarno, Sarajevo, Eurasia si Namur, adunand trei distinctii.

Premiera autohtona a filmului "Hartia va fi albastra" este programata pe 13 octombrie. Cu o distributie formata din Paul Ipate, Adi Carauleanu, Tudor Aaron Istodor, Dragos Bucur si Andi Vasluianu, filmul il prezinta pe Costi, un tanar prins de Revolutie in ultima parte a stagiului militar. Atat el, cat si celelalte personaje ale filmului, de la soldati la tineri demonstranti sau cadre militare, formeaza un cerc de oameni debusolati si confuzi.

Realizat in coproductie Multimedia Est si Antena 1, filmul lui Radu Muntean a fost turnat in doar 28 de zile, in diferite locatii din Capitala. Sursa de inspiratie a acestui film a fost tragicul eveniment produs in timpul revolutiei, cand doua autoblindate ale MAI, venite sa apere o unitate militara, au fost macelarite dintr-o confuzie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.