Festivalul din acest an dureaza mai mult, e pe bani, s-a mutat de pe plaja si si-a diversificat oferta muzicala

Stufstock este unul dintre festivalurile controversate din ultimii ani, mai ales in ceea ce priveste reactiile publicului si ale artistilor care au fost, de fiecare data, la fata locului. Organizat initial ca forma de protest fata de turismul industrial si fata de dezvoltarea haotica a zonei, festivalul a stirnit multe dezbateri in ceea ce priveste scopul si mijoacele sale. Intre timp, Stufstock si-a "incheiat misiunea" ecologico-culturala, spun organizatorii, care insa afirma ca vor continua sa incerce salvarea Vamii prin alte tipuri de activitati. Evenimentul a ramas un festival de muzica rock de trei zile, cu peste 40 de trupe din tara si din afara. "Nu mai functioneaza povestea cu salvarea pentru ca s-a comercializat mai mult Vama, dar eu nu vad nimic rau in asta. A ramas un festival de rock", spune Dan Amariei de la OCS.

"De-abia acum incepe treaba"

Anul acesta s-au adus citeva modificari festivalului, pe ici, pe colo. Va avea loc intre 1 si 3 septembrie, intrarea nu mai este libera si concertele nu se vor mai tine pe plaja. Printre invitati sint, de aceasta data, si citeva trupe de peste hotare. "Eu zic ca de-abia acum incepe treaba serioasa. Asa trebuia organizat de la inceput. Nu cred ca manifestarile gratuite fac bine artei, pentru ca publicul se obisnuieste prost", spune Vali Potra de la Blazzaj. "Oamenii trebuie sa inteleaga ca actul artistic nu este gratuit", e de parere Dan Amariei de la OCS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.