Proprietarii care isi abandoneaza masinile pe domeniul public si sunt prinsi de autoritati sunt amendati cu 2.000 RON, la care se adauga taxele de transport al masinii pentru eliberarea terenului pe care il ocupa. Edilii sectorului 3 au ridicat, de la inceputul acestui an, 81 de masini care blocau locuri de parcare si artere de circulatie, iar pentru alte 482 au fost trimise somatii proprietarilor sa le ridice. Conform Legii nr. 421/2002, procedura aplicabila in astfel de cazuri consta in identificarea autovehiculelor in teren, stabilirea datelor de identitate ale proprietarului si somarea acestuia pentru a elibera domeniul public prin forte proprii si pe cheltuiala lui.

Daca acesta nu se conformeaza, inspectorii Directiei Gospodarie Locala intocmesc si inainteaza spre aprobare documentele de ridicare a masinilor de pe domeniul public.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.