Finalizarea portiunii de Autostrada Fetesti - Cernavoda va duce la fluidizarea traficului inspre si dinspre statiunile de pe litoral, spune ministrul Transporturilor

Tronsonul Fetesti - Cernavoda al Autostrazii Soarelui a fost deschis circulatiei, ieri, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Fondurile destinate executiei lucrarilor la acest tronson au provenit de la Comisia Europeana, prin Programul ISPA, si de la bugetul de stat. "Deschiderea circulatiei pe ambele cai ale sectorului de autostrada Fetesti - Cernavoda s-a reusit cu doua zile mai devreme fata de data din contract, un lucru foarte bun, mai ales ca ne aflam in plin sezon turistic", a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu.

"Am cerut personal constructorului sa dea mai devreme in circulatie acest sector de autostrada, pentru ca si turistii care se intorc de pe litoral in acest week-end sa-l poata folosi. Avand in vedere ca drumul spre litoral va fi aglomerat pana la finalul sezonului, deschiderea celor aproximativ 18 km de autostrada nu poate fi decat benefica, mai ales ca ea s-a facut mai devreme fata de data stabilita prin contract", a mai spus Berceanu.

Finalizarea acestei portiuni de autostrada va duce la fluidizarea traficului, cresterea capacitatii de trafic si a vitezei medii de deplasare pana la 120 km/h, precum si la reducerea numarului de accidente rutiere, se mai arata in comunicatul MTCT.

Inaugurarea Autostrazii Soarelui a avut loc la inceputul lunii iunie 2004, cand au fost date in folosinta tronsoanele Bucuresti-Fundulea (26,5 kilometri) si Fundulea-Lehliu (29,2 kilometri). Autostrada face parte din coridorul de transport Paneuropean IV. Lucrarile au inceput in 1991, au fost intrerupte in 1997 din lipsa de fonduri si reluate in 2001.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.