Cea de-a doua editie a Festivalului "Zile si Nopti de Teatru European la Braila", care se va desfasura in perioada 9-17 septembrie, va reuni spectacole din noua tari, selectate pentru a crea un dialog cultural, scopul evenimentului fiind de a valorifica si dezvolta traditia cosmopolita a orasului de pe Dunare, potentialul lui cultural si multietnic.

Festivalul are si menirea de a spori prestigiul Teatrului "Maria Filotti" - organizatorul manifestarii - si de a facilita schimburile culturale, oferindu-se sprijin si din partea Ministerului Culturii si Cultelor, Consiliului Local Municipal Braila, Consiliului Judetean Braila, UNITER.

Primul spectacol din festival va fi cel cu piesa "'Visul unei nopti de vara" de Shakespeare, regia Victor Ioan Frunza, spectacol care reprezinta si premiera in noua stagiune a teatrului-gazda.

Programul cuprinde creatii ale artistilor Teatrului Powszechny din Varsovia - "Palaria" de Labiche, regia Piotr Cieplak, ai Teatrului din Klaipeida, Lituania - "Totul despre femei" de Miro Gavran, regia Dalia Tamulevichiute, dar si ai Companiei Laborator "Theatre X05" din Tirana, Teatrului Prova din Atena, Teatrului Scampa din Elbasan, Albania, Alternative Theatre Kosovo etc.

Din Romania, participa la festival teatrele bucurestene "'Bulandra", "Nottara", "Odeon", Teatrul National din Tg. Mures, Teatrul National din Craiova, Teatrul National din Constanta, Teatrul din Galati, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, Teatrul "Sica Alexandrescu"' din Brasov, Teatrul German de Stat din Timisoara, Teatrul Ariel din Ramnicu Valcea, Teatrul Act, Teatrul Luni, Teatrul Desant si desigur Teatrul "Maria Filotti" din Braila.

Vor fi si spectacole de muzica, din tara si strainatate, majoritatea dintre acestea urmand sa aiba loc pe faleza. In program sunt cuprinse, de asemenea, un seminar despre rezidente artistice si un simpozion privind dramaturgia tarilor din estul Europei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.