Proiectul minier de la Rosia Montana a impartit in doua tabere localnicii: cei care ar putea fi afectati in mod direct in urma investitiei si cei care pledeaza pentru "binefacerile economice". Seria de dezbateri asupra investitiei are insa cei mai mari contestatari din partea organizatiilor guvernamentale ecologiste.

Totodata, Fundatia pentru o Societate Deschisa (FSD) critica institutiile statului pentru atitudinea avuta in contextul dezvoltarii proiectului minier de la Rosia Montana, solicitand executivului sa investigheze activitatea autoritatilor locale care au autorizat diferite etape ale investitiei.

"Fundatia pentru o Societate Deschisa considera ca uriasele conflicte de interese ale oficialilor si lipsa de transparenta sunt elemente care ar putea face posibila exploatarea miniera de la Rosia Montana, un proiect care inscrie Romania pe o harta a tarilor subdezvoltate si corupte unde domneste "legea celui mai tare", in dispretul interesului public, al dreptului de proprietate, avand totodata efecte devastatoare asupra mediului, patrimoniului arhitectural si arheologic (...)", se precizeaza intr-un comunicat al FSD.

Organizatia apreciaza ca lipsa de preocupare reala a administratiei privind solutiile de dezvoltare locala durabila, intr-o zona mai putin dezvoltata, sustine implicit pozitia investitorilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.