Uniunea Sindicatelor din Transportul Public Local - Bucuresti (USTPLB) si Sindicatul Soferilor din RATB vor declansa vineri actiunile de protest prin pichetarea sediului Directiei Generale a RATB, inaintea declansarii grevei generale, a declarat Petrariu Vasile, presedintele acestei Uniuni sindicale, potrivit Rompres.

Conflictul de interese s-a acutizat la sfarsitul saptamanii trecute cand cele doua organizatii sindicale au refuzat semnarea noului contract colectiv de munca. In negocierea pe care au avut-o cu Directia Generala a RATB, sindicalistii au refuzat propunerea de crestere salariala facuta de conducerea RATB. "Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a aratat surprins de faptul ca exista o grila de salarizare ascunsa care nu se regaseste in contractul colectiv de munca si care asigura castiguri pentru cadrele de conducere mult disproportionate fata de personalul direct productiv", sustine liderul sindical.

Sindicalistii au solicitat stabilirea unei grile de salarizare care sa permita reasezarea salariilor in functie de competenta profesionala si complexitatea fisei postului. Ei sunt nemultumiti si de conditiile de munca, de lipsa echipamentelor de protectie cat si de situatia parcului de tramvaie, autobuze si troleibuze a carui vechime le pune in pericol atat propria viata, cat si pe cea a calatorilor.

"Uzina de reparatii nu dispune nici de aparatura necesara si nici de piesele de schimb pentru repararea mijloacelor de transport. Parcul de transport de suprafata, in proportie de 60 la suta, a depasit termenele de reparatii capitale.
Colegii nostri sunt zilnic implicati in diferite accidente de circulatie si tot ei sunt pusi sa plateasca, desi vina este a altora. Pe caldurile mari din Capitala membrii nostri de sindicat nu beneficiaza de apa, aer conditionat in cabina. Nu avem nici echipamente de protectie. Ne asezam la volan cu lucrurile cu care venim de acasa si plecam in cursa. Din lipsa de personal creste numarul orelor suplimentare proportional cu gradul de oboseala al lucratorilor. Cerem reducerea timpului de lucru la nivelul normelor europene", isi incheie declaratia de presa Vasile Petrariu, presedinte USTPL - Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.