Tabagismul este o boala care va ucide in cursul secolului 21 aproximativ un miliard de fumatori, daca ten-dinta remarcata de specialisti se mentine, este concluzia a doua studii publicate de American Cancer Society, transmite AFP.
Consumul de tutun a ucis aproximativ o suta de milioane de fumatori pe parcursul secolului 20. In prezent, se estimeaza ca in lume exista un miliard de barbati si 250 de milioane de femei care fumeaza, jumatate dintre acestia provenind din tarile in curs de dezvoltare.

In cazul in care consumul de tigari se reduce la jumatate se poate evita decesul a aproximativ 300 de milioane de fumatori in decursul urmatorilor 50 de ani, indica American Cancer Society, care remarca faptul ca tutunul este singurul produs de consum care a provocat moartea a mai mult de jumatate dintre utilizatorii sai regulati. In ciuda masurilor de interzicere a fumatului in locurile publice si a publicitatii realizate in numeroase tari, numarul de fumatori, ca si cel al cazurilor de deces din cauza tabagismului, continua sa creasca, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, a indicat asociatia americana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.