In perioada 15-19 septembrie, Uniunea Scriitorilor din Romania organizeaza la Mangalia, Neptun, Constanta si Bucuresti cea de-a V-a editie a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura". Festivalul, organizat sub patronajul spiritual al poetului latin Publius Ovidius Naso, isi propune la aceasta a V-a editie sa realizeze un dialog intre personalitati ale literaturii din intreaga lume. Dezbaterile din cele doua zile de colocviu vor avea ca tema "Sansa literaturilor mici. Ce si cum se traduce? Ce si cum se promoveaza in domeniul literaturii?".

Serile vor fi rezervate lecturilor de poezie contemporana romaneasca si straina. Ultima zi va fi dedicata ceremoniei de decernare a celor trei premii: Premiul Ovidius (ce va reveni unei personalitati literare de notorietate), Premiul pentru traducerea unei opere literare romanesti intr-o limba straina, Premiul pentru editarea, publicarea si promovarea literaturii romane in lume, acordat unei edituri din strainatate. Festivalul va reuni la actuala editie aproximativ 55 de scriitori, unii din tari precum Egipt si Cipru, ce vor fi prezenti in premiera la aceasta manifestare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.