Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPA) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) a continuat ieri actiunea de demolare a teraselor amplasate ilegal in parcul Herastrau, prin desfiintarea celei de-a doua unitati. Este vorba despre terasa "Speranta", a SC Boni Popa SRL, situata in parcarea de la intrarea in parc, spre complexul comercial Pavilion H, pe o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati: 40 mp - chiosc si 60 mp - terasa. Intrucat functiona fara autorizatie de construire, PMB a notificat in luna februarie a acestui an societatea comerciala in vederea evacuarii spatiului, trimitand la sfarsitul lunii mai si somatia vizand desfiintarea, aprobata in aceasta luna prin Dispozitie de primar general.

Administratorul terasei, Bogdan Popa, contesta decizia de desfiintare si considera ca ALPA e responsabila pentru aceasta situatie. El sustine ca terasa a fost construita inainte de 1989, cand autorizatia de construire nu era necesara. Ulterior, in anul 2004, el a preluat terasa si chioscul de la ALPA, fara a fi insa anuntat ca nu exista aceasta autorizatie. In consecinta, a decis atacarea in instanta a deciziei de desfiintare, declarandu-se nemultumit de graba reprezentantilor primariei.

Pe de alta parte, unii dintre patronii care stiu ca terasele lor se afla pe lista celor care vor fi desfiintate au decis sa nu-i mai astepte pe cei de la primarie, ei demolandu-si de bunavoie constructiile ilegale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.