Cercetarile in cazul scandalului de la Bac inainteaza greu, intrucit, spun procurorii, cei care detin informatii nu vor sa le divulge.

Ancheta in cazul subiectelor de la Bac pare a fi mult mai dificila decit se asteptau procurorii, intrucit foarte multe persoane ar fi putut ajunge in posesia acestora. In plus, unul dintre martorii-cheie care ar putea face lumina in acest caz, jurnalista Melania Vergu de la cotidianul "Gandul", refuza sa vina la audieri.

"Am chemat-o de mai multe ori la politie, i-am trimis si citatie, insa a venit doar de doua ori, spunind ca este foarte ocupata", ne-au declarat surse judiciare. Alte surse apropiate anchetatorilor ne-au declarat ieri ca la ultima audiere, cea de joi, Melania Vergu ar fi refuzat si sa divulge numele celui care a ajutat-o sa obtina subiectele de la Bac. Toate aceste informatii, ca si cele legate de audierea sa, au fost negate categoric de jurnalista de la ziarul "Gandul".

"Eu nu dau copiii in git!"

"Nu am fost audiata! Am fost la politie doar duminica noapte, cind a dat declaratie si Liliana Preoteasa. Si miercuri au venit in redactie cei de la Crima organizata ca sa-mi verifice mail-ul, pentru ca am avut 200 de amenintari din 500 de mail-uri primite (…) Nu mi-a trimis nimeni nici o citatie. Nu am fost invitata la politie. A doua oara cind am fost la politie am facut o plingere referitoare la amenintarile de pe Yahoo! Am primit protectie. Dar singura declaratie am dat-o in seara in care am fost la ministrul Educatiei. Si nu mi se pare normal ca eu, ziarist, sa fiu audiata pentru ca am facut un demers jurnalistic. Dar sa nu spuna anchetatorii ca m-au audiat! A fi audiat inseamna a fi chemat acolo (…)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.