O cota de minimum 60% din profitul realizat in cursul acestui an de Compania Nationala Loteria Romana va fi destinata finantarii proiectelor de constructie a locuintelor pentru tineret, de realizare a salilor de sport, precum si de amenajare a Arenei Sportive Polivalente si a Salii Polivalente.

Fondurile estimate sa fie alocate pentru aceste proiecte se ridica la 55 milioane de lei, cu circa 5 milioane de lei mai mult decat anul trecut, si vor fi transferate la bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, conform unei hotarari aprobate ieri de guvern privind bugetul de venituri si cheltuieli al companiei.

O alta cota de 0,4% din profitul net al Loteriei va fi utilizata pentru achizitia de publicatii necesare bibliotecilor publice si pentru acordarea unor tichete valorice de achizitionare a unor astfel de publicatii elevilor, studentilor, persoanelor cu un venit lunar sub nivelul salariului minim pe economie, precum si persoanelor nevazatoare sau surdomute.

O suma de 936.000 lei din profitul anual realizat de companie va fi varsat si la Fondul cinematografic, pentru dezvoltarea activitatii in domeniu.

Profitul net anual aferent activitatii de pronosticuri sportive - estimat la 521.000 lei - va fi transferat la Agentia Nationala pentru Sport, pentru finantarea activitatii sportive, inclusiv a Comitetului Olimpic Roman si a Federatiei Romane de Fotbal.

Pentru acest an, autoritatile estimeaza o crestere a profitului brut a Loteriei Romane cu 5,1% fata de 2005, in suma totala de 111,4 milioane de lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.